Sökmotoroptimering

Ökad synlighet i sökmotorer innebär mer trafik och skapar fler kunder.

Sökmotoroptimering SEO Göteborg

Vad är sökmotoroptimering?

Att synas på internet blir allt viktigare. Faktum är att de som inte jobbar med sin digitala synlighet tappar potentiella kunder och affärer. Konkurrensen på att synas på Google blir allt högre i takt med att innehållet på internet ökar.

Målet med sökmotoroptimering (SEO – från engelskans “Search Engine Optimization”) är förenklat att ta din hemsida till toppen av sökresultaten när någon söker efter dina produkter. Fler människor kommer upptäcka vilka produkter och tjänster du erbjuder. Detta gör sökmotorer som Google till värdefulla försäljningskanaler. I många fall är det helt avgörande för företagets utveckling – eller överlevnad.

Så arbetar vi

Oavsett om ditt företag är litet eller stort, och oavsett i vilken bransch du är verksam inom, kan vi hjälpa dig så att fler potentiella kunder hittar dig. För oss handlar sökmotoroptimering inte bara om att ha en hög placering på Google, utan vi fokuserar på hur många nya kunder placeringen skapar genom rätt trafik.

1. Sökordsanalys

Sökordsanalysen utgår från dina kunders sökbeteende. Hur navigerar dom på internet när dom köper dina produkter eller tjänster? Här tittar vi på vilka sökord som "Googlas", sedan jämför vi dom med antalet sökningar och hur hög konkurrensen är. I detta steg skapar vi strategin för hur din hemsida ska kunna ta marknadsandelar på ett effektivt sätt.

Datorskärm

2. On Page-analys och utveckling

Utifrån sökordsanalysen tittar vi på hur din hemsida är uppbyggt. Detta görs för att hjälpa Google och andra sökmotorer att se relevansen och förstår din hemsidas innehåll och syfte. Vi ser över webbplatsens struktur och text för att förbättra och förtydliga dessa för sökmotorerna.

Länk

3. Länkstrategi och länkarbete

Den kanske mest avancerade delen av sökmotoroptimering är länkarbetet som handlar om att bygga ett nätverk av länkar till din hemsida. Dels vill man uppnå många länkar, men det är också viktigt att länkarna från andra hemsidor är av innehåll med hög relevans för dina produkter och tjänster. Kort sagt ser Google länkar som pekar mot din sajt som en rekommendation, och precis som i verkliga livet är rekommendationer något positivt.

Presentation

4. Se resultat med månadsrapportering

För oss är det viktigt att visa upp vårt arbete på ett transparent sätt. Varje månad kan du följa hur du presterar på dina viktigaste sökord på Google. På varje sökord kan du enkelt se antalet sökningar, vilken position du har just nu, och din trend – alltså hur din utveckling ser ut. Beroende på budget sätter vi upp konverteringsmätning på exempelvis offertförfrågningar så att du kan se hur din placering på Google konverteras till riktiga kunder.

Vill du ha hjälp med sökmotoroptimering?

Scroll to Top